Spelarna i National Basketball Association lever en dröm som få kan uppnå. Att få ägna sig åt det de älskar samtidigt som de får väldigt bra betalt för det. Spelarna i NBA råkar dessutom vara de bäst betalda idrottarna i världen. Men vem är egentligen den bäst betalda spelaren i ligan?

Hur mycket tjänar basketstjärnorna?

För sanna NBA-fans är det ingen överraskning att Stephen Curry äntligen har brutit LeBron James svit som rankad etta bland de bäst betalda NBA-spelarna sedan många år. Med en lön på mer än 34 miljoner dollar om året verkar Currys tid i Golden State Warriors löna sig. Det kan jämföras med Detroit Pistons Blake Griffin som är nummer fyra på listan med en lön på 30 miljoner dollar.

Långa och lukrativa kontrakt

Russel Westbrook har för närvarande ett kontrakt med Oklahoma City Thunder som sträcker sig över tre år. Det kontraktet kommer att ge honom hela 85,6 miljoner dollar vilket ger honom en lön på 30,5 miljoner dollar under säsongen 2018-2019. Houston Rockets pointguard Chris Paul har en årslön på 24,6 miljoner dollar genom ett väldigt lukrativt femårskontrakt på 107 miljoner dollar.

Stjärnor som tjänar pengar utanför basketplanen

LeBron James tjänar nästan lika bra som Curry och överväger fortfarande ett kontrakt med Los Angeles Lakers på tre år för 99,9 miljoner dollar vilket innebär att han kan tjäna 35,6 miljoner dollar under säsongen 2018-2019. Det förutspås dock att James kommer välja bort sitt kontrakt, där tidsfristen är den 29 juni, då han även har kopplats till andra lag. Vid slutet av offseason kan så hans kontrakt komma att överträffa Currys. James sponsorer och affärsverksamheter går totalt upp till ett nettovärde på uppskattningsvis 500 miljoner dollar vilket är 390 miljoner dollar mer än Currys 90 miljoner dollar. Tack vare partnerskap med Nike och KIA tjänar James bra även utanför basketplanen.