Jonas Jerebko är en svensk basketspelare som har lyckats med något som få svenskar har gjort tidigare; att ta sig till basketligan NBA och bli hyllad där. Efter flera lyckade säsonger där är det dags för Jonas Jerebko att komma tillbaka till Europa, närmare bestämt det ryska laget BC Chimki.

Förhandlingar om flytt pågår

Flytten från ett av NBA’s bästa lag, Golden State Warriors, till ryska BC Chimki är inte helt klart, men förhandlingar pågår. Moskvalaget BC Chimki är i dagsläget ett av de bästa lagen i Europa. De vann Eurocup såväl 2012 som 2015. År 2018 tog de sig dessutom till kvartsfinal i Euroleague, som kan sägas vara basketens motsvarighet till fotbollens Champions League.

Tiden i Golden State Warriors

Jonas Jerebko är idag 32 år och har hunnit spela i NBA i nio säsonger innan det nu blev dags för honom att byta kontinent. Han har spelat i Detroit Pistons, Boston Celtics, Utah Jazz och senast Golden State Warriors. I det sistnämnda laget har han bland annat hunnit spela med några av de största stjärnorna inom basketen, så som Stephen Curry och Kevin Durant.

Övergången förväntas snart bli klar

Övergången från Golden State Warriors till BC Chimki förväntas bli klar inom kort, men än så länge sägs det att diskussioner pågår. Om det blir som förväntat kommer vi kunna se Jonas Jerebko spela mot bland annat svensken Jeffery Taylor i Euroleauge nästa år. Han har också spelat i NBA, men numera spelar han för det spanska laget Real Madrid.