LA Clippers är ett baskebollag som spelar i NBA (National Basketboll Association). De håller till i Los Angeles, USA, och delar hemmaplanen Staples Center med NBA-Kollegan Los Angeles Lakers, NHL-laget Los Angeles Kings och Los Angeles Sparks som är ett av WNBA-lagen (Womens National Basketball Association). LA Clippers spelar i Pacific Division med Phoenix suns, Sacramento Kings, och Golden State Warriors.

Historik om LA Clippers

La Clippers bildades 1970 och hette då Buffalo Bravers. De flyttade, inför säsongen 1978/79 till San Diego och döptes då om till San Diego Clippers. Inför säsongen 1984/85, efter sex säsonger, var det återigen dags för en flytt, denna gången till Los Angeles och de bytte återigen namn, denna gången till Los Angeles Clippers. Clippers är det äldsta laget i NBA som aldrig har vunnit ett mästerskap men de har vunnit divisionen två gånger. Idag är deras tränare Tyronne Lue.

Rolig fakta om LA Clippers

Namnet Clippers, kommer ursprungligen från skeppen som passerade San Diego. Laget bestämde sig för att behålla namnet även efter flytten till Los Angeles. De mest kända och framstående spelarna som spelat för Clippers är Blake Griffin, DeAndre Jordan, Chris Paul och Lamar Odom. Förutom att Clippers har en del kända namn i uppställningen har de dessutom gedigna supportrar. Några av de kändaste namnen som håller på Clippers är Jessica Alba, Rhianna, Jay Z och Beyoncé, Billy Crystal och Floyd Mayweather.

Hade ingen aning om att de vann divisionen

Säsongen 2013-2014 vände Clippers den sista och avgörande matchen mot Phoenix Suns och vann till slut med 112-108. Vinsten innebar inte bara att de vann matchen utan det betydde även att de vann divisionen. Även om det är en prestation i sig, så var det tydligt att det inte var Clippers primära mål. Enligt ESPN blev den dåvarande tränaren Doc Rivers förvånad när han fick reda på att laget hade vunnit divisionen.