Ett av världens bästa och mest berömda basketball lag är Los Angeles Lakers. Laget har haft flera spelare som blivit världskända. Lakers innehar rekordet för NBA: s längsta vinst period med 33 matchvinster i följd under säsongen 1971–72. Hela 26 Hall of Famers har spelat för Los Angeles Lakers och 4 av dessa har varit tränare för laget.

Los Angeles Lakers historia

Los Angeles Lakers bildades 1947 när Ben Berger och Morris Chalfen köpte laget Detroit Gems från Michigan. Laget flyttades till Minnesota och fick ett nytt namn Minneapolis Laker’s. Det var inte förrän runt 1960 som laget flyttades till Los Angeles och blev Los Angeles Lakers. Lakers tog hem ett mästerskap 1972 med NBA-stjärnan Wilt Chamberlain. Lakers största stjärna och viktigaste spelare sedan 1996 var Shaquille O’Neal och lagets andra stora stjärna och bästa spelare under hela 2000-talet var Kobe Bryant.

Vad har gjort Los Angels Lakers berömd?

Lakers är ett av de mest framgångsrika och populära professionella basketball lagen i historien. Laget har vunnit sammanlagt 16 titlar i National Basketball Association och Basketball Association of America, vilket placerat Los Angeles Lakers tvåa i ligahistoriken efter Boston Celtics. Lagets berömda stjärnspelare Wilt Chamberlain , Shaquille O’Neal och Kobe Bryant gav laget stor publicitet och internationell uppmärksamhet. Vem som är bäst av dessa tre spelare är en fråga som fortfarande debatteras livligt i media.

Los Angeles Lakers – ett vinnande lag

Basketball är en oerhört stor och populär sport i USA och Los Angels Lakers ett av de mest berömda lagen. Laget är professionellt och spelar i NBA i National Basketball Association (NBA), som medlem i ligans västra division Pacific Division. Laget har vunnit så många som 16 NBA-mästerskap och är ett av de mest framgångsrika lagen i NBA: s historia