New York Knickerbockers eller som kallas ”Knicks” är ett amerikanskt basketlag som spelar i NBA och kommer i från just New York. Laget grundades 1946 och är ett av de två lagen (Boston Celtics det andra) som spelat samtliga säsonger i den högsta divisionen. Laget spelar sina hemmamatcher på den anrika arenan Madison Square Garden som ligger på Manhattan.

Senaste finalen var säsongen 1998/1999

Laget har två stycken NBA titlar och de kom 1969/1970 och 1972/1973 så det är några år sedan de de stod överst på pallen. Senaste finalen laget spelade var säsongen 1998/1999 då med Allan Houston och Latrell Sprewell som tongivande spelare. New York Knicks har vunnit Conference-mästerskapen hela åtta gånger samt även vunnit divisionsmästerskapen fem gånger totalt så det är en anrik klubb.

Madison Square Garden

New York Knicks har de senaste säsongerna haft det väldigt tufft men med en spelare som Carmelo Anthony så har laget lyft en aning som har lyckats rubba även de bästa lagen. Madison Square Garden är en drömarena för de flesta idrottsintresserade att besöka någon gång under sin livstid. Arenan tar in nästan 20 000 personer och den byggdes i nuvarande utformning 1968.

New York Knicks – laget som sällan vinner titeln

Att New York Knicks ska vinna en titel igen är lika troligt som att månen ramlar ner brukar elaka tungor säga. Laget som grundades 1946 har som sagt bara två stycken titlar och det var längesedan de vann. Senaste titeln var säsongen 1972/1973. I dagens New York Knicks är Carmelo Anthony en starkt tongivande spelare som i vissa matcher dominerar totalt.