Kobe Bryants plötsliga död skakade om hela basketvärlden. Den världskända basketspelaren gick bort i en helikopterkrasch i Calabasas utanför Los Angeles. Stjärnan sörjs och hyllas runt om i hela världen av fans och lagkamrater och många av de spelare som bar samma nummer som Kobe väljer nu att byta det för att hedra minnet av Kobe.

Många spelare byter tröjnummer för att hedra Kobe

Det var den 26 januari 2020 som den tidigare NBA stjärnan lämnade efter sig många sörjande efter att ha gått bort i en helikopterkrasch utanför Los Angeles. Kobe var en stor förebild för många, allt från fans till andra basketspelare. Många spelare som har samma tröjnummer som Kobe bar väljer nu att byta sitt nummer som en hyllning för spelaren och laget Dallas Mavericks väljer att pensionera nummer 24 för all framtid.

Stjärnans plötsliga död i helikopterkraschen

Det kom som en chock för hela idrottsvärlden när information om att Kobe Bryant, tidigare NBA-proffs i LA Lakers plötsligt gått bort i en helikopterkrasch tillsammans med sin 13-åriga dotter och sju andra personer. När hans tidigare lagkamrat LeBron James möttes av nyheten bröt han ihop på flygplatsen. Han har nu tatuerat en symbolisk tatuering för Kobe och lagt ut en bild på hans Instagram tillsammans med texten ”Min bror”.

Efter Kobe Bryants död – en sörjande idrottsvärld

Kobe Bryant har lämnat efter sig en sörjande idrottsvärld. Hyllningar sker överallt runt om i världen och basketvärlden kommer aldrig bli sig lik igen. Han var en av de största och mest älskvärda basketspelarna genom tiderna – med sina fem NBA-titlar, två OS-guld och en MVP-utmärkelse. Helikoptern var på väg till Kobe’s dotters basketmatch och trots dåligt väderlag valde piloten att genomföra färden, ett beslut som hemskt nog kostade åtta personers liv, inklusive pilotens eget.