Toronto Raptors bildades år 1995. Deras hemmaarena heter Scotiabank Arena och kan ta in lite mer än 20 000 åskådare. Hemma spelar laget i vita ställ med röda detaljer och borta har de ett ställ som är rött med svarta detaljer. Rött, svart och vitt återfinns också i klubbens emblem.

Enda NBA-laget utanför USA

Laget kommer från Toronto i Kanada och är just nu den enda klubben i NBA som inte har sin hemmabas i USA. 2019 var Toronto Raptors mest framgångsrika år. Då blev de NBA-mästare för första gången i klubbens historia. En av nyckelspelarna till vinsten var Kawhi Leonard. Det var hans första säsong i klubben och han utsågs till finalspelets viktigaste spelare.

Vägen framåt efter säsongen 2019

Det blev en kort tid i laget och i Kanada för Kawhi Leonard. Redan efter en säsong så lämnade klubben för ett nytt kontrakt med Los Angeles Clippers. Trots att säsongen 2020 blev helt annorlunda på grund av Covid-19 så har laget lyckats bra. De har vunnit 53 matcher och haft en vinstprocent på hela 73,6 %. En spelare som har utvecklats mycket under säsongen och bidragit till framgångarna är Pascal Siakam.

Drake är ett stort fan och sponsor

En som håller på laget är artisten Drake men han är inte bara ett stort fan utan år 2013 blev han officiellt lagets globala ambassadör. Sedan samarbetet började så har Raptors gått till slutspel varje år. Innan dess hade klubben inte varit i slutspel på 5 år. Han är engagerad i flera delar av verksamheten och har bland annat hjälp till med att ta fram designen till lagets senaste ställ.