Basket är en populär sport världen över, inte minst i USA. Där hålls den världskända ligan NBA, som också är en av världens största i sitt slag. Här deltar lag från USA och Kanada. Är du relativt ny inom basketsport? Här får du information om hur slutspelen i NBA går till.

Så här fungerar slutspelen

NBAs slutspelsmatcher spelas i omgångar i form av bäst av sju-serier. Vinnaren av dessa blir korad till NBA-mästare. I ligan ingår 30 lag, som i sin tur är uppdelade i två divisioner; eastern och western conference. Här spelar lagen mot varandra, och vinnarna i vardera conference möter varandra i en stor final som TV-sänds. Under säsongen spelar lagen 82 matcher.

Säsongen 2017 / 2018

Hur ser årets säsong i NBA ut hittills? Det är den 72:e säsongen av NBA, men då den precis har börjat går det ännu inte att säga så mycket om den. Säsongen med dess 30 lag kommer pågå till april 2018, och därefter startar slutspelet. Under förra säsongen vann Golden State Warriors mot Cleveland Cavaliers i finalen och tog därmed hem rollen som mästare.

Se slutspelen på TV

Basket är långt ifrån lika populärt i Sverige som i USA, men trots det finns det ett brett intresse för sporten, och i synnerhet NBA, även här. Vill du följa matcherna under årets säsong? Många av dem visas på TV eller livestreamas på internet, åtminstone matcherna i slutspelet av ligan. Du kan till exempel se hela slutspelet gratis på Aftonbladets webb.