Jonas Jerebko är svensken som har gjort succé i basketens NBA i USA. Under den senare tiden har det dock gått lite trögt för honom, men nu verkar han återigen vara på banan. Det märktes inte minst när han gjorde 18 poäng för sitt Golden State Warriors, som med det slog Minnesota.

18 poäng när Golden State Warriors slog Minnesota

Jonas Jerebko har under en tid fått sitta på bänken i Golden State Warriors, men när han väl fick tid på planen lyckades han äntligen visa vad han går för. Det var första gången sedan december som han gjorde så bra ifrån sig och drämde till med 18 poäng för laget. Det har gjort att matchen i efterhand kallas för ”The Jerebko Show”.

Hyllad efter succén

För Jerebko var det verkligen på tiden att sticka ut och visa vad han går för. 32-åringen visar att han är långt ifrån klar med basketen i en av världens toppligor NBA. Hans spel i matchen beskrivs som självsäkert, vilket också gör att han hyllas på alla håll och kanter efter matchen. Givetvis var även tränaren Steve Kerr mycket nöjd med Jonas Jerebko.

I sin bästa form sedan december

Nu får vi hoppas att succén innebär att Jonas Jerebko har hittat tillbaka till sin toppform efter några månaders svacka. I december var den senaste gången som han nådde upp till en tvåsiffrig poängskörd. Då fick han till sitt allra högsta poängsnitt under en och samma match hittills, vilket var svindlande 23 poäng mot Dallas Mavericks. Det är inte dåligt!